Spiegelbeeld

 

Als je kind piekert, in paniek is of in de put zit

Als je kind op school niet goed mee komt, of in ieder geval niet zo goed als je verwacht had, dan kan er een heel lang traject op de loer liggen. We zien het vaak gebeuren: het kind is nog te jong om te laten testen, ‘want er kan nog een hoop verbeteren als het wat ouder wordt’, wordt er dan gezegd. Er gaat remedial teaching overheen, extra leesoefeningen, hulp bij het rekenen, noem maar op. Maar zelf weet je vaak al lang dat het niet gaat helpen. Ten minste niet genoeg. Ook bij onze dochter was dat het geval. Uiteindelijk blijkt dat al die inzet weinig resultaat oplevert en je kind doet de ene na de andere negatieve ervaring op. Het voelt zich anders, minder dan de rest en het zaadje voor faalangst is geplant.

We hebben met onze kinderen niet alleen allerlei ‘onderwijstrainingen’ gedaan, maar vooral altijd voor ogen gehad dat hun zelfbeeld niet helemaal weg zou zakken. School houdt immers een keer op, maar je hebt je hele leven te dealen met jezelf. We hebben allerlei interventies gedaan als Cognitieve gedragstherapie bij het GGZ en bij particuliere instellingen, zijn practitionar geworden in EFT (Emotional Freedom Techniques) en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), hebben Mindfulness gedaan, Positieve affirmaties voor kinderen, sociale vaardigheidstrainingen, EMDR, enz. Gelukkig konden we deze interventies spreiden over onze vijf kinderen en kreeg niet één kind alléén dit allemaal voor z’n kiezen! Zoals je begrijpt gingen hier jaren aan tijd, geld en energie inzitten en boekten we soms goede, soms minder goede resultaten. Waar we achter kwamen is dat het op een gegeven moment een combinatie werd van verschillende oplossingen, die het beste resultaat gaven. Onze kinderen staan inmiddels stevig in hun schoenen en zitten lekker in hun vel zitten. En als er wat is, pakken ze (één van de interventies van) Spiegelbeeld er weer bij.
nn

Waarom Spiegelbeeld?

Spiegelbeeld hebben we ontwikkelt als methode waarin we de meest overeind gebleven interventies geplaatst hebben. Interventies die elkaar aanvullen, ondersteunen en versterken en samen een geheel vormen. In de eerste plaats natuurlijk om onzekere kinderen weer in hun eigen kracht te laten staan. En in de tweede plaats om jouw als ouder de lange weg van trainingen, gesprekken, tijd, geld en moeite te besparen die wij hebben afgelegd. In de derde, doch niet de laatste, plaats willen we jouw als ouder graag tools geven om je kind te kunnen helpen. Niets is zo erg voor een ouder om machteloos toe te zien hoe jouw kind lijdt onder onzekerheid, minderwaardigheid en faalangst.
nn

“Spiegelbeeld is het aanleren van positieve denkwijzen, gewoontes en routines op een eenvoudige en speelse manier”.

De methodes die we eruit hebben gepikt, zijn door de jaren heen niet alleen het meest effectief gebleken, maar ook het makkelijkst uit te voeren en door de eerlijke, eenvoudige werking ervan ook voor een zeer laagdrempelige prijs aan te bieden. Je hoeft er namelijk niet de deur voor uit (dat hebben wij al voor je gedaan!) en het kost weinig aan energie.

Spiegelbeeld is:
* luchtig
* kleinschalig
* effectief
* op elke gewenste plek te doen
* betaalbaar
* zeer effectief
nn

Wat krijg je voor je geld?

Het Grote Wijze Uilenboek, met daarin o.a. interventies speciaal toegespitst op kinderen:

EFT (Emotional Freedom Techniques) om negatieve emoties te ontladen.

NLP oefening (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Lichtpuntjes (Kaartjes met positieve affirmaties voor kinderen)

De Schatkist methode

Mindfulness Oefening

Tips & Tricks bij HSP en Overprikkeling

Zen met Zintuigen

nn

Hoe wil jij dat jouw kind zichzelf in de spiegel ziet?

Ga voor het welzijn van jouw kind en gun het een positief Zelfbeeld. Bestel nu de praktische cursus Spiegelbeeld, met daarin veel leuke en goede interventies waar je hele gezin wat aan heeft.

Bespaar tijd, geld en energie die je kwijt bent met (het zoeken naar) allerlei andere cursussen en trainingen!

Methode Spiegelbeeld
Uitgeverij De Lantaern
Prijs € 24,95

nnnn

Wat levert het je op?

Je kind ondergaat een totale mindset. Dat wil zeggen:

Van Piekeren “Ik kan het niet”    – naar “Het gaat me lukken”
Van Paniekerig “Opgeven”          – naar “Doorzetten”
Van in de Put “somber”               – naar “Opgewekt”.
nn

Het succes van Spiegelbeeld zit ‘m in het feit dat niet één, maar zoveel mogelijk functies in de Brain, in de Body en in het Behavior worden aangesproken.
nn

Het gaat hierbij om:

– emoties (emotionele ontlading);
– zintuigen;
– (positief) denken;
– ontspanning;
– verbeelding;

Hoe meer functies in het lichaam en de hersenen worden aangesproken, hoe krachtiger de interventie, zodat het voor het brein nog sneller als ‘waar’ wordt aangezien.
nn

Met Spiegelbeeld ontvang je Tools, waar je je hele leven mee verder kunt en die op elk gewenst moment, bij elk gewenste persoon, op elke gewenste plaats altijd inzetbaar zijn!
nn