Beter in Beelddenken

Coachingspraktijk De Lantaern is ontstaan vanuit een zoektocht naar hulp bij diverse diagnoses van onze (adoptie)kinderen. Inmiddels zijn we vele jaren, ervaringen, wijsheden, trainingen en opleidingen verder en zijn we expert geworden op het gebied van het Beelddenkende (Adoptie)kind . We hebben op verschillende fronten -indrukwekkende- successen geboekt. Dit willen we graag met jullie delen, omdat we vinden dat elk kind het verdient om in zijn kracht te staan en weer te stralen!

Ons Gezin

Van ons gezin -twee zoons en drie dochters- zijn er vier geadopteerd uit verschillende landen. Alle vijf de kinderen brachten veel geluk, liefde, maar ook veel rugzakjes en diagnoses met zich mee. Vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn we gepassioneerd gaan zoeken naar hoe hun ontwikkeling beter, makkelijker en soepeler kon, maar vooral ook hoe we de rust in het gezin als veilige plek konden bewaren.

Verbindend

Verwarmend

Verlichtend

Wij verbeteren Brain, Body, Behavior, Building & Beauty van het Beelddenkende (adoptie)kind. Met ander woorden: wij verbeteren de Leerprestaties, de Motoriek, het Gedrag, de Omgeving en het Zelfbeeld van kinderen.

Dit doen wij door het verspreiden van onze kennis en ervaring, en het aanbieden van onze diensten en producten die het dagelijks leven van het gezin in het algemeen en van het kind in het bijzonder beter, makkelijker en aangenamer maken.

Missie en Visie

De lantaern

Coachingspraktijk De Lantaern, expert in Beelddenken en ontwikkelaar van het Beelddenken Totaalplan. Rust en overzicht in je gezin en een boost voor jouw kind!   

Help je kind next level en laat het stralen!

DARE TO SHINE!!!

Het Beelddenken Masterplan

Alle ins en outs met betrekking tot Beelddenken. Van het verbeteren van de samenwerking tussen beide hersenhelften en het in structuur brengen van het dagritme plus omgeving, tot het krijgen van zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Trainingen voor school & studie

Ik Leer Anders voor het basis onderwijs en Ik Leer Beter/Mov(i)e your Mind voor het voortgezet onderwijs en studie. Uitgebreide trainingen die jouw kind op school next level helpen.

Neurofeedback

Nieuw in 2021 Neurofeedback. Voor kinderen, jongeren en volwassenen bij o.a. AD(H)D, ASS, HSP, Concentratie, Depressiviteit en Burn-out. Train je hersenen voor een blijvend resultaat.

Het verhaal van

Onze Wereldkinderen

We wisten het zeker: kinderen zouden er komen, linksom of rechtsom. Het liefst twee van ons samen en twee adoptiekinderen. Maar zoals zo vaak in het leven liep het net even iets anders! De zwangerschap verliep voorspoedig, de omstandigheden echter niet. Deze omstandigheden deden ons besluiten om de adoptieprocedure eerder op te starten dan gepland. Het was geen moeilijke keus; dat besluit hadden we immers lang geleden al genomen. Liefde is universeel en garanties krijgt niemand.

Al met al kwamen er nog vier kinderen bij in ons gezin. Drie meisjes uit China en een jongetje uit Haïti maakte ons gezin compleet. Zoals met de meeste kinderen het geval is, kwamen er naast de mooie momenten ook  kleine en grote zorgen om de hoek kijken en deden de eerste diagnoses hun intrede. Verdeeld over alle vijf de kinderen, kregen we te maken met ADHD/ADD, Autisme, Dyslexie, Dyscalculie, Hoogbegaafdheid, Hoogsensitiviteit  en FASD. Alle vijf de kinderen zijn Beelddenker en het is waar wat ze zeggen: 75% van de adoptiekinderen heeft dyscalculie. In ons geval waren inderdaad 3 van de 4 adoptiekinderen hiermee gediagnostiseerd. 

Gaandeweg liepen we niet alleen tegen veel leerproblemen en diagnoses aan, maar waren het vooral ook de wachtlijsten in de reguliere zorg die ons nekten. Evenals de obstakels in het alternatieve traject,  het van kastjes naar muren worden gestuurd, de tegenstellingen die we regelmatig te horen kregen, enz. enz. Het kostte veel tijd en veel energie en het leverde vaak niet een gewenst resultaat op. Het veroorzaakte bij ons een gevoel van frustratie en moedeloosheid en we besloten daarom ons eigen pad te kiezen. Boeken, heel veel boeken, trainingen, cursussen, ervaringen,  veel vallen en opstaan, expertise en diploma’s verder, kunnen we zeggen dat deze zoektocht pure passie is geworden. En wat heeft het veel opgeleverd. Niet alleen voor ónze kinderen, maar ook voor andere Beelddenkers, Adoptiekinderen, kinderen met diagnoses, leerproblemen, gedragsproblemen en/of een laag zelfbeeld zijn wij onze ervaringen, expertise én passie gaan inzetten. En gezien de druk die er tegenwoordig op kinderen ligt om steeds beter en vroeger te moeten presteren en de zware last die daarmee niet alleen op hun schouders ligt, maar ook op die van ouders/verzorgers, blijven wij dit nog heel lang doen!

BESPAAR JEZELF EN JE KIND EEN HOOP TIJD EN MOEITE EN DOE JE VOORDEEL MET ALLE KENNIS EN ERVARING DIE WIJ INMIDDELS AL VOOR JOU HEBBEN OPGEDAAN. WIJ ZIJN ER OM HET JOUW GEZIN IN HET ALGEMEEN EN JOUW KIND IN HET BIJZONDER EEN BEETJE MAKKELIJKER TE MAKEN IN HET LEVEN !

Onze kinderen zijn stuk voor stuk één of meerdere niveau’s gestegen, niet alleen voor wat betreft de Leerprestaties, maar ook in Gedrag, Zelfstandigheid en in het nemen van Verantwoordelijkheid. Alle vijf de kinderen zijn in meer of mindere mate Beelddenker en we hebben ze zien veranderen van onzekere kinderen die moeite hadden met leren en/of andere obstakels in het leven, in kinderen die krachtig en trots in het leven staan met een positief Zelfbeeld en dito additude. Dit gunnen we jouw kind ook!

Tell me and I forget. Teach me and I may remember. Involve me and I learn.

Benjamin Franklin

Interventies