Neurofeedback

Wees je hersenen te slim af met Brainmarker Neurofeedback; een unieke, wetenschappelijk onderbouwde, samenwerking tussen Ik Leer Anders eigenaar Agnes Oosterveen-Hess en Neurowetenschapper Björn Crüts.

Herken je kind!

Je kind vertoont druk en impulsief gedrag, heeft moeite met concentreren op school; “let toch eens op en je moet beter je best doen”, zijn veel gehoorde termen op school. Slordigheidsfouten door onoplettendheid, (huiswerk) blijven uitstellen, vergeetachtigheid, snel overprikkeld, lang in boosheid blijven hangen, gestressed, of juist heel moe en teruggetrokken?

Neurofeedback als oplossing

Of je kind nu Beelddenker is of wel of geen diagnose heeft, Neurofeedback zou zo maar eens een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de basis van het probleem, nl. minder moe, overprikkeld  en impulsief zijn, beter geconcentreerd en oplettend zijn, kortom evenwichtiger en daardoor beter leerbaar.  Neurofeedback is geen medisch hulpmiddel en stelt geen diagnoses vast, noch geneest zij medische aandoeningen. Het is een bewezen en effectieve trainingsmethode waarbij de hersenen getraind worden door het krijgen van feedback. Dit heet operante conditionering. Hersenen zijn trainbaar en zullen door beloning steeds vaker het gewenste resultaat laten zien. Kort gezegd zorgt neurofeedback ervoor dat de ‘gezonde’ delen in het brein nog beter gaan functioneren en de ‘zieke’ delen in het brein die een verstorende werking hebben op het gedrag, de leerprestaties en het welzijn van iemand, afvlakken en daardoor minder invloed hebben. Onder-activatie (trage Thètagolven) en Over-activatie (snelle High Bètagolven) van de hersenen worden genormaliseerd en beter in balans gebracht, waardoor je kind evenwichtiger en beter leerbaar wordt. Bekijk hieronder de video:

 

Zo zie je bij ADHD vaak een over-activatie in de hersenen (impulsief, druk, gestressed en chaotisch gedrag, rode hersentjes in de afbeelding hieronder) en bij ADD een onder-activatie (dagdromen, uitstellen, moe, niet vooruit te branden, paarse hersentjes in de afbeelding hieronder). Ook een gecombineerd type komt voor. De Beelddenker laat vaak de paarse, trage Thètagolven zien. Dit zou normaal zijn als hij in in rust is en voor zich uit zit te staren, maar deze golven blijven prominent aanwezig, óók tijdens het uitvoeren van een cognitieve taak. En dáár gaat het mis in het brein. Het brein schakelt niet op naar een hogere versnelling, de Bètagolven, om de taak goed te kunnen uitvoeren, maar blijft putten uit de trage Thètagolven. gevolg: werk niet op tijd af, achterstanden, fouten, moe, prikkelbaar enz. Dit vreet energie, want het kind haalt zijn informatie figuurlijk gezien helemaal uit zijn tenen. Dit verklaart ook waarom Beelddenkers, AD(H)D-ers en kinderen met dyslexie en dyscalculie meer tijd nodig hebben om hun werk af te krijgen. 

Voorbeelden die een verstorende werking op het brein hebben, zijn:

 • Concentratieproblemen / onoplettendheid
 • Impulsief en/of hyperactief gedrag
 • Snel overprikkeld raken (gebrek aan inhibitie)
 • Langdurige stress
 • Chronische moeheid / Burn-out

Zo is bij bijvoorbeeld ADHD wetenschappelijk aangetoond dat de effecten d.m.v. neurofeedback evengoed of zelfs nog beter zijn dan met medicatie. Bovendien zijn die effecten blijvend, terwijl met het stoppen van de medicatie het gewenste effect ook gelijk geheel verdwenen is.  Bedenk ook eens wat dat scheelt aan het innemen van (schadelijke) medicijnen voor de gezondheid in het algemeen en voor de nieren in het bijzonder en wat het scheelt aan de financiële bijdrage die je veelal kwijt bent aan medicatie.

Hoe werkt het?

# 1. Gratis intake

Bij Praktijk De Lantaern heb je altijd recht op een gratis intake van een uur. Hierin bespreken we de hulpvraag, doen we een aantal testjes en nemen we het plan van aanpak met je door. Gelijk ook een QEEG meting doen om het Brein van je kind in Beeld te brengen? Dat kan voor slechts € 75,00 die vervolgens geretourneerd wordt op het moment dat de Neurofeedbacktraining daadwerkelijk gevolgd gaat worden.

# 2. Breinmeting QEEG

We brengen het Brein van je kind in Beeld met een QEEG. Door middel van de nieuwste technieken, software en apparatuur (dus geen dopjes meer op je hoofd) wordt een meting gemaakt van de hersenen van jouw kind. Hierdoor kun je direct zien waar de (leer)problemen zich bevinden en of dat overeenkomt met de hulpvraag.

# 3. Evaluatie en Stappenplan

Vervolgens wordt de breinmeting geëvalueerd. Met een breinmeting en een op maat gemaakt stappenplan kijken we naar de grootste effectiviteit die we voor je kind kunnen bewerkstelligen. Je bepaalt zelf of je een Neurofeedbacktraining wilt starten.

Gewoon thuis op de bank

Met de nieuw ontwikkelde geavanceerde apparatuur is het niet meer nodig om lange sessies in het ziekenhuis te volgen, of om steeds naar de praktijk toe te komen. Dat betekent geen reistijd en -kosten meer, maar gewoon lekker thuis op de bank! Hoe dat in zijn werk gaat? Je krijgt de geavanceerde hoofdband mee naar huis en je volgt de training 3 á 4 keer per week, 30 minuten per keer, gewoon bij jou thuis op de bank door het kijken naar you tube filmpjes op een mobiel of tablet. You tube filmpjes houden de motivatie hoog, want je kind bepaald zelf waar het naar kijkt. Welk kind wil dat nu niet! Ook de dagen en de tijdstippen bepaal je geheel zelf. Afhankelijk van de klacht wordt er 20 tot 40 keer getraind.

# 4. Eindmeting QEEG

Na afloop van alle trainingssessies, volgt de eindmeting d.m.v. een QEEG en wordt aangetoond wat de training heeft opgeleverd en wat er veranderd is in de hersenen. Eventuele vervolgtrajecten worden dan eveneens besproken. Er zijn in totaal dus twee contactmomenten daadwerkelijk op kantoor, de rest van de training vindt thuis plaats. Uiteraard monitoren wij mee achter de schermen, beantwoorden we eventuele vragen en staan we altijd voor je klaar als er iets is. Alle trainers van Brainmarker worden op hun beurt ondersteund door een professioneel team van deskundigen en neurowetenschappers. Veiligheid, betrokkenheid, kwaliteit en professionaliteit worden op die manier altijd gewaarborgd.

Voor wie?

Onze praktijk richt zich vooral op kinderen, al dan niet gediagnostiseerd met een bepaalde aandoening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AD(H)D, Dyslexie, Dyscalculie, Hoogsensitief, enz. Maar ook onoplettendheid, impulsiviteit en snel overprikkeld zijn, zijn goed te trainen met Neurofeedback. Ook volwassenen kunnen veel baat hebben bij Neurofeedback, bijvoorbeeld bij Burn-out klachten. Dit is wat we bij veel ouders zien die één of meerdere kinderen hebben die in deze maatschappij wat meer begeleiding nodig hebben. Dit vereist van ouders sowieso veel energie en een lange adem, maar het tegen muren aanlopen om de juiste hulp voor je kind te krijgen en je door alle tegenwerkingen heen te slaan, maakt het nog eens extra zwaar.

Wil jij ook weten op welk gebied de (leer)problemen van jouw kind liggen? Breng dan het Brein van jouw kind in Beeld met een QEEG en bepaal van daaruit een doelgericht stappenplan.

Waarom zou je voor Neurofeedback kiezen?

Veel kinderen ervaren Neurofeedback als: ‘Eindelijk eens niet praten over problemen, maar lekker filmpjes kijken!’

Een intake is bij ons altijd gratis! Gelijk een Breinmeting doen? Dat kan, voor slechts €75,00 krijg je:

 • Een breinmeting (QEEG)
 • Een evaluatie van de bevindingen
 • Uitleg mogelijke vervolgstappen
 • Retour van €75,00 indien Neurofeedback training gevolgd gaat worden!

Wat zijn de resultaten?

Veel gehoorde opmerkingen na het volgen van een Neurofeedbacktraining zijn, dat er sprake is van minder:

 • piekeren
 • snel boos
 • stress
 • spanning bij het ondernemen van activiteiten
 • angstig
 • snel afgeleid zijn
 • overprikkeld zijn
 • moe
 • iets aantrekken van wat anderen zeggen

Dat er vooral méér sprake is van:

 • rust in het hoofd
 • geduld
 • energie
 • levensvreugde
 • uitgaan van eigen kracht
 • gevoel van welbevinden

En dat men beter:

 • met prikkels kan omgaan
 • kan slapen
 • bij zichzelf kan blijven
 • emoties kan beheersen
 • met afstand naar zichzelf kan kijken
 • kan plannen en agenda beheren
 • prioriteiten stellen
 • luisteren naar anderen

Wat anderen zeggen over iemand die Neurofeedback heeft gevolgd. Hij/zij is:

 • zelfverzekerder
 • aardiger
 • vrolijker
 • positiever gestemd
 • makkelijker in de omgang
 • geconcentreerd
 • evenwichtiger

De resultaten van Neurofeedback verschillen uiteraard van persoon tot persoon en hangen ook af van de ernst van de klachten, de QEEG bevindingen, de leerbaarheid (plasticiteit) van de hersenen en hoe trouw de trainingen gevolgd worden.

Wat kost het?

Bij De Lantaern weet je altijd waar je aan toe bent, wij houden de prijzen laag en de kwaliteit hoog! Een volledig Neurofeedbacktraject kost € 574,95 voor 40 sessies, (minder sessies, is minder kosten) en 2 QEEG metingen (Voor-, en nameting). exclusief trainingsband ad € 330,00  De training helemaal afgerond? Dan krijg je het bedrag van de voormeting ad € 75,00 kado en betaal je nog slechts € 499,95. Is de trainingsband nog in goede staat? Dan nemen wij die voor € 130,00 van je over. Zo kun je de kosten van de band reduceren tot € 200,00. Maar je kunt de band ook gebruiken voor een tweede kind uit je gezin, voor jezelf of voor je partner. Zo bespaar je op de volgende training maar liefst € 330,00 euro!

Extra Bonus!

Bovendien ontvang je na het volgen van de Neurofeedbacktraining ook nog eens een module naar keuze* uit het Beelddenken Masterplan, t.w.v. € 24,95 gewoon helemaal gratis voor jou! * Voor #3. Behavior De Klokwijzer geldt een bijbetaling van € 35,00

Waarom Neurofeedback bij De Lantaern?

Op de markt zijn veel aanbieders te vinden van Neurofeedback. Allemaal met een goed verhaal en dito meetapparatuur, MAAR met torenhoge kosten. Vaak wordt er wel een pagina gewijd aan mogelijke vergoedingen die je misschien zou kunnen krijgen van de verzekering. Laat ons jou gelijk uit die droom helpen en je een hoop tijd en moeite besparen: Het is ten eerste erg lastig om überhaupt voor vergoeding in aanmerking te komen en ten tweede staat de vergoeding vaak niet in verhouding tot de kosten die betaald moeten worden. Zo ben je alsnog duur uit. Wij hebben dat voor je opgelost. Bij De Lantaern is die vergoeding reeds inbegrepen, waardoor: de kosten laag blijven! De Lantaern is bovendien de beste keus, omdat:

 • de prijzen transparant zijn
 • de kosten laag en de kwaliteit hoog
 • je geen hele lange sessies hoeft te doen, maar slechts een half uur per keer
 • er volgens gestandaardiseerde Neurofeedbackprotocollen gewerkt wordt, die gericht zijn op het verbeteren van de verhouding tussen thèta- en bètagolven (onder- of  overactivatie normaliseren
 • je vaker in de week traint, waardoor het effect groter is (3 à 4 keer per week)
 • de effectiviteit van de training concreet meetbaar is door middel van een voor- en een nameting
 • je geen noppen op je hoofd geplakt hoeft te krijgen, maar een geavanceerde, speciaal ontwikkelde hoofdband voor thuisgebruik
 • er geen wachttijden zijn, dus je kunt gelijk beginnen
 • je nauwelijks reistijd hebt, want er zijn maar twee contactmomenten op kantoor en de rest train je thuis op de bank d.m.v. you tube filmpjes
 • je te maken krijgt met goed opgeleide trainers door Brainmarker
 • de kwaliteit gewaarborgd wordt door een gerenommeerd team van wetenschappers en deskundigen achter de schermen
 • je bij goed gebruik van de hoofdband maar liefst € 130,00 van ons retour krijgt; zo houden we de kosten zo laag mogelijk
 • je bij het volgen van een Neurofeedbacktraject ook nog eens de kosten van de voormeting ad € 75,00 retour krijgt
 • je last but not least een bonus t.w.v. € 24,95 uit het Beelddenken Masterplan kado krijgt!